Pages

Wednesday, February 3

Habis Exam. Turki

~Blog ini sekarang dipenuhi cerita peribadi kerana minda kurang input ilmiah~

Hari ini exam dah tamat. Alhamdulillah ala kulli hal.
Konklusi: Sila belajar dengan lebih rajin dan berterusan. Huh. Nama je ambik medic tapi liat nak study. Sedangkan dulu kalau dengar seseorang tu ambik medic, "Oh, medic. Mesti nerd, rajin study. 24 jam. Takde masa untuk aktiviti mengarut lain." Hakikatnya benar untuk orang lain. Bila kena kat diri sendiri. Huh~

Esok insyaALLAH akan berterbangan ke Turki. Maklumat awal, Turki sekarang -15 darjah celcius. Beku ler..

Maaf kepada kawan-kawan sebab tak sempat nak bagitahu korang. :D ~kan dah kena ketuk ngan Hamizah dan Norbahiran~

Tiket baru dibeli semalam. Pergi bersama Bushra, rakan sekelas dari Turki, merangkap satu-satunya rakyat Turki di Universiti Kaherah, Aisyah Zahirah dan Suhaila Ismail (cukup-cukup syarat 4 orang..haha).

Doakan perjalanan kami selamat.

Eh, kan saya janji nak jadi baik lepas exam. Erk.

6 comments:

  1. semoga kamu menjadi lebih baik dear..:)

    insya Allah..semoga selamat lako..
    jgn duk bbuah la kat turki tu..

    ReplyDelete
  2. Krm sale kt abdullah gul n recep tayyip erd0gan~ :)

    ReplyDelete
  3. @ izzah: insyaALLAH.. Huhu.. Letih doh jd budak nakal.. Kih3. (padahal letih sbb baru kelik jaley)

    @ faiz solehan: ahlan.. Syukran ala ziaratak

    @ anon: oh, sorry, baru terbaca, tak oyak la ko dioghe.. haha.. kebetulan time gi tu ada berita sorg ahli parlimen pggl erdogan nabi.. pastu ada kes isteri erdogan tak dibenarkan masuk hospital tentera sbb dia pakai tudung.

    ReplyDelete
  4. isteri PM pon sek dio wt lagu tuh...humaici baco kt surat koba sano ko? dasyat tumo..

    ReplyDelete
  5. mana reti nk baca surat koba kot bahasa turki.. huk2.. tengok berita.. pastu saem tolong translate..

    sbb dia ada dua kuasa yg "rasmi". satu kuasa kabinet ---> presiden, pm and so on. pastu dia ada plak kuasa tentera. Mustafa Kamal Ataturk tu mewakili kuasa tentera la..

    tu belum masuk kuasa "deep party". ada haluan kanan and haluan kiri. sosialis, buruh, komunis segala macam. Alhamdulillah saudara seislam kita kat sana kuat walau mcm2 tekanan dikenakan..

    ReplyDelete

Saya telah menulis, kini giliran kamu. Pandangan dan perkongsian kalian amat saya hargai. ^_^